Minä

mie.jpg

Kirjat, tarinat ja kirjoittaminen ovat intohimoni. Mikään ei vedä vertoja sille tunteelle, kun pääsee tekemisessään flow -tilaan, ja kirjoittaminen tarjoaa tätä, uppoutumista omaan tekemiseen. Sama on minulle tärkeää myös työssä, opiskellessa, kuten muussakin elämässä, että saa keskittyä siihen mitä tekee, täysillä, että voi tuntea tekevänsä jotakin jolla on merkitystä.

Haluan ymmärtää erilaisuutta, ja sekin on yksi syy, miksi kirjoitan. Minua kiehtoo se, miten paha ja miten hyvä ihmismieli voi olla, joskus yhtä aikaakin. Harva asia on yksin musta taikka valkoinen. Vaikka joissakin teksteissäni on "pahiksia", silti en kirjoita pahiksistakaan täysin pahoja, koska en usko siihen, että kukaan ihminen olisi lapsesta saakka täysin paha. Elämä ja kokemukset voivat ehkä tehdä jostakin ihmisestä täysin rakkaudettoman ja julman, mutta että joku olisi syntymästään saakka täysin paha.. siihen en usko. Kaikissa meissä on valomme ja varjomme, pimeät puolet ja valoisat puolet.  Toisissa varjoja on enemmän, toisissa vähemmän. Ja joka tapauksessa jokaisessa ihmisessä on musta puolensa, ja jos ei sitä itsessään näe, ei kulje totuudessa.

Elämänkatsomukseni on kristillinen, joka tulee usein jollakin tavoin esille myös teksteissäni. En kuitenkaan ole julkaissut yhtään kristilliseksi luokiteltavaa kirjaa. Keskitie on monessa asiassa se kultaisin tie, sellainen on elämänfilosofiani, ja minua puhuttelee kovasti tämä Raamatun jae:

"Kahta minä sinulta pyydän - niin kauan kuin elän, älä niitä kiellä. Pidä minusta kaukana vilppi ja valhe, älä anna köyhyyttä, älä rikkauttakaan. Anna ruokaa sen verran kuin tarvitsen. Jos saan kovin paljon, saatan kieltää Jumalan, ja kysyä mielessäni, Mikä on Herra? Jos ylen määrin köyhdyn, saatan varastaa ja vannoa väärin, rikkoa Jumalani nimeä vastaan". Sananl. 30:7-9